11/30/2023

Tattoo in de zomer? Geen probleem!

11/30/2023

Tattoos in de zomer of je winterse tripje naar de zon en alles wat je daar over zou willen weten. 
Dus je had de nazorgblog gelezen en besloten dat de zonen nieuwe tattoos niet samen gaan? Dat lijkt logisch want zon, zee, strand en de rest wat bij de zomer komt kijken. Gelukkig heeft de tattoowereld daar ook over nagedacht en is daar een ideale oplossing voor! Ze hebben in nazorgzalf met SPF ontwikkeld en een secondskin met UV protectie gecreëerd. Super handig want dat betekent dat je met je vers gezette tattoo gewoon volop van de zon kan genieten! In het kort: je smeert je net gezette tattoo in met de SPF-verzorgingszalf en je kan direct na het zetten de zon in.Het is geweldig hoe de tattoowereld zicht ontwikkeld en op deze manier wordt jouw tattoo beschermt tegen de zon en hoef jij je niet druk te maken over het verbranden. Is het dan verstandig om lekker op het strand de hele dag te gaan zonnen. Nee, zeker niet, maar een uurtje dat gaat je zeker lukken. Wees ook een beetje creatief. Je tattoo kun je natuurlijk ook gewoon bedekken met wat kleding zoals je dat ook zou doen wanneer je al mega verbrand bent. Eigenlijk is dat sowieso een goeie manier om met je verse tattoo om te gaan in de zomer. Of zoek de schaduw op en lekker chillen met een drankje onder een parasol, zorg voor goeie SPF-nazorgzalf die je gebruikt voor en na het zonnen, drink genoeg water en blijf tussen 12 en 15 uit de zon. Werk je in de zon? Bedek je tattoo vooral met kleding en smeer je tattoo in met de zonnebrand nazorg. Folie tegen de zon?


Een folie die werkt als een tweede huid oftewel een second skin. De second skin zorgt voor een extra beschermlaagje die direct op de verse tattoo kan worden geplakt. Er bestaan varianten die ook nog voor UV bescherming zorgen en laat dat nou precies zijn wat je nodig hebt in de strijd met de zon. Nou wil het “toeval” dat AlphaTypical die heeft ingekocht. Helemaal top want dat betekend dat jij in de zomer de studio uit kan lopen met een zon beschermende second skin. Dat heeft twee voordelen een: De eerste 3 dagen heb je geen omkijken naar je tattoo en twee: je kan dus gewoon de zon in, maar niet overdrijven oké? Want een hele dag liggen bakken op het strand is nog steeds wel een beetje te veel gevraagd. Dat vindt de lijm van je second skin niet grappig en je tattoo ook niet. 


Overigens kan je dus los ook een stukje second skin kopen, zodat je die op kan plakken op dagen dat het jou uitkomt. Voor alle details over het gebruik van secondskin met UV protectie kun je altijd nog even kijken op de website van TattooMed Zwemmen/afkoelen


Zwemmen kan dat dan ook in de zomer? Of hoe werkt dat? Afkoelen of even kort het water in kan zeker met de second skin. Komt helemaal goed, maar let op de secondskin is niet 100% waterdicht dus na je zwemavontuur is het wel verstandig om je secondskin te verwijderen en je tattoo te wassen zoals verteld is door je artiest of zoals je kunt lezen in de blog over aftercare. Overtuigd en wil je in de zomer shinen met een nieuwe tattoo?
Staat jouw vraag hier niet tussen? neem vooral contact op met mij!

Reacties